Large Ensemble

About this album:

Watch the Navyelectre Large Ensemble promo video HERE

Jonas Howden Sjøvaag’s Navyelectre – Large Ensemble
Arrangert av Jan Martin Smørdal

Med: Jonas H. Sjøvaag (vokal), Mathias Eick (trompet), Ole Jørn Myklebust
(trompet), Jørgen Munkeby (klarinett), Morten Barrikmo (bassklarinett), Anders Grønseth (klarinett), Christian Magnusson (klarinett), Erik Johannessen (trombone), Martin Taxt (tuba), Inga Byrkjeland (cello), Yngvil Bjellaanes (cello), Andreas Ulvo (piano), Magne Vestrum (bass), Pål Hausken (trommer) og Audun Borrmann (gitar)

Komposisjoner og tekst: Jonas H. Sjøvaag
Lydteknikere: Audun Borrmann & Even Ormestad
Mastering: Ingar Hunskaar og Fridtjof A. Lindeman / Strype Audio
Coverdesign: Jonas H. Sjøvaag
Coverbilder: Andreas Frøland
Format: Vinyl / digitale kanaler

Kontakt: Jonas Howden Sjøvaag for intervjuavtaler eller spørsmål.
Telefon: 928 42 902
Epost: jonassjovaag@gmail.com

I utgangspunktet skal det ikke være mulig å spille inn 13 låter live på to dager, og med en besetning som i tillegg talte 15 personer, var dette prosjektet etter alle målestokker en enorm utfordring. Sannsynligvis har ikke arrangementer av dette omfanget blitt innspilt og ferdigstilt innenfor denne tidsrammen tidligere, hverken nasjonalt eller internasjonalt, men det gikk, mye takket være innsatsvilje og vennskap blant utøverne. Noen av Norges fremste musikere deltok, og de fleste av de medvirkende har gått videre til å utvikle seg til internasjonale størrelser som nå turnerer jevnlig i inn- og utland, som soloartister, ensembler og orkestermusikere. At denne gjengen greide å samle seg på samme sted i to dager, er egentlig i seg selv utrolig.

Så, i mars 2004, den helgen Anette Sagen og Daniela Iranschko delte førsteplassen i hopprennet i Holmenkollen, satt 15 musikere hjemme hos Even Ormestad på Smestad og lagde plate. Blåserne kunne så vidt se Holmenkollens 64 meter høye tårn fra kjøkkenvinduet, og mens hopperne hoppet spilte vi inn musikk skrevet av Jonas H. Sjøvaag og arrangert av Jan Martin Smørdal.

Tekstene er skrevet av Jonas H. Sjøvaag , og er en samling historier som i stor grad er preget av en fascinasjon for beatlitteraturen, for Kerouac, Bukowski og Burroughs, for Tom Waits og Nick Cave. De beskriver narkomane og hjemløse, misantroper og fortapte sjeler, beskrevet med et humoristisk tilsnitt og en innfallsvinkel som gir rom for personlige tolkninger. Musikken følger stemningen i tekstene mesterlig, og Smørdals arrangementer løfter og utnytter mulighetene som ligger i musikken og ensemblet til det fulle.

Som komponist, tekstforfatter, vokalist, designer og ansvarlig utgiver, er det en udelt glede å presentere et prosjekt som har vært savnet blant musikerne i 11 år, og som jeg håper vil gi nye lyttere anledning til å glede seg over over tekstlige, kompositoriske og musikalske prestasjoner med utøvere som fortsatt, 11 år etter innspillingen, er blant norges fremste.

Utgivelsen finnes på 180g vinyl i et begrenset førsteopplag, og er tilgjengelig gjennom forskjellige digitale kanaler som Wimp, Spotify, iTunes og andre.

Release date: 
2015

Appearing as

Composer, Vocals

Tracklist:

# Title Listen Composer
1 Better Off Dead Jonas Howden Sjøvaag
2 A Tear in My eye Jonas Howden Sjøvaag
3 Voice Perfume Jonas Howden Sjøvaag
4 Interview With a Hobo Jonas Howden Sjøvaag
5 Dead Mans Glory Jonas Howden Sjøvaag
6 Slipping Through Jonas Howden Sjøvaag
7 Johnny Always Stayed Jonas Howden Sjøvaag
8 Seed Jonas Howden Sjøvaag
9 This is Love Jonas Howden Sjøvaag
10 Camera Roll Jonas Howden Sjøvaag

Other albums: