Ivar Grydeland - Bathymetric Modes

About this album:

Sjøvaag appears on track #2

Batymetri = topografi som beskriver forhold under vann. Et batymetrisk kart gir informasjon om bunnforholdene i havet eller en innsjø, som for eksempel dybde.

Bathymetric Modes er solodebuten til en av våre favorittmusikere; Ivar Grydeland. Han er kanskje mest kjent som medlem i de improvisasjonsbaserte bandene Huntsville, Ballrogg og Dans Les Arbres (ECM), men spiller også med den idiosynkratiske popartisten Hanne Hukkelberg og rockebandet Last Heat.

Tanken om å gjøre et soloprosjekt har brukt mange år på å modnes og innspillingen har foregått over lang tid. Resultat er en varm og personlig instrumentalplate som viser nye sider av musikeren Ivar Grydeland.

Albumet består av seks komposisjoner fra perioden 2007-2011. De to gitardrevne og melodiske åpningslåtene etterfølges av mer abstrakte og klangfokuserte komposisjoner der den kompakte grafiske synthesizeren Tenori-on spille en sentral rolle. “Synthens utforming, begrensninger og muligheter innbyr til minimalistisk repetitiv mønstermusikk ”, sier Ivar. ”Ut i fra denne digitale lydveven av repetisjonen har jeg prøvd å hente ut og forsterke melodier og stemninger med forskjellige akustiske instrumenter.” Musikken på ”Bathymetric Modes” er sterkt billedskapende og beveger seg mellom dynamisk drivende og mer duvende og statiske komposisjoner.
Albumet vil appelere både til fans av Jim O´Rourke og Terry Riley.

Release date: 
2012

Tracklist:

# Title Length Composer
1 Roll Back 0:34 Ivar Grydeland
2 Roll 7:48 Ivar Grydeland
3 Bounce Back 2:58 Ivar Grydeland
4 Ping Back 5:40 Ivar Grydeland
5 Bounce 9:12 Ivar Grydeland
6 Ping 4:49 Ivar Grydeland

Other albums: