Huntsville | For Flowers, Cars and Merry Wars

About this album:

Lyrics on track #1 by Jonas H. Sjøvaag

På ”For Flowers, Cars and Merry Wars” som slippes digitalt og i begrenset opplag på vinyl går Huntsville i en tyngre, mørkere, mer rocka og elektrisk retning.

Den særegne improviserende trioen Huntsville har tidligere utgitt to originale og kritikerroste album på norske Rune Grammofon. De har turnért i Europa og USA flere ganger, samarbeidet med Sidsel Endresen, Wilco´s Nels Cline og Glenn Kotche og gjorde nylig en konsert i Spania med Thurston Moore fra Sonic Youth. Musikken til Huntsville er som med mye annen god musikk ganske vanskelig å putte i bås. Musikkjournalister har prøvd seg med både ”yoga country” og ”abstrakt drone americana”, og denne gangen er nok både sammenligninger med ”krautrock” og band som Black Dice ikke helt usannsynlige. Men først og fremst er dette Huntsvillemusikk. Ingen andre låter som dem.

På det monumentale sporet som fyller hele A-siden får de selskap av den fantastiske alternativpop vokalisten Hanne Hukkelberg. Albumet er mikset i Propeller Studios med Kåre Chr Vestrheim (Motorpsycho, Jaga Jazzist) bak spakene. - Helt klart det mest helstøpte albumet fra trioen så langt. Hypnotiserende og energisk musikk som fortjener å bli spilt høyt.

Release date: 
2011

Tracklist:

# Title Length Composer
1 For Flowers, Cars and Merry Wars 19:00 Huntsville
2 For The Working Class 0:25 Huntsville
3 Ear/Eye Connector 12:40 Huntsville
4 Star Spangled Pillow 4:59 Huntsville

Other albums: